Search
Close this search box.

Certificeringen

Accoya gemodificeerd hout is uitgegroeid tot de norm voor de houtindustrie als het gaat om prestaties en duurzaamheid. Geen enkel ander hout biedt dezelfde combinatie van duurzaamheid en stabiliteit. Duurzaam geproduceerd en met een lage CO2-voetafdruk, draagt Accoya actief bij aan een circulaire, biobased economie.

KOMO

SKH, van oorsprong stevig geworteld in de houtwereld, wordt beschouwd als een aangewezen certificatie-instituut voor een groot aantal beeldbepalende productgroepen in de bouw. Omdat in de bouw ieder detail telt, let SKH bij certificatie op ieder aspect.

SKH certificeert uitsluitend producten, processen en personen in branches en vakgebieden waarin zij zelf over uitgebreide materiekennis beschikt. Dat geldt ook voor het domein bouw. Daardoor is een SKH-certificaat niet alleen een meerwaarde voor ons imago, maar ook een pluspunt als het gaat om marktexposure, verzekeringsfaciliteiten en de vertrouwensrelatie met uw opdrachtgevers.

logo-cmyk-zwart-diap__Resampled.DEF

De door ons bedrijf met Komo-attest-met-productcertificaat geleverde producten vallen onder het HOUT100%- zekerheidslabel. Binnen het HOUT100%-zekerheidslabel vindt elke afnemer een zekerheid die aansluit bij zijn/haar wensen en eisen. De bepalingen voor de zekerheid zijn beschreven in het HOUT100%-zekerheidsreglement (en supplementen).

Om de hoogwaardige kwaliteit te borgen kan steekproefsgewijs door een onafhankelijk expert op de bouwplaats een inspectie worden uitgevoerd in opdracht van HOUT100%. Hieruit volgt een rapportage met eventuele actiepunten voor aannemer of timmerfabriek.

STIP

STIP sluit een principieel verbond met verantwoorde en betrokken houtverwerkers. Een bedrijf dat in aanmerking wil komen voor het STIP-certificaat mag alléén hout inkopen en dus verkopen dat verantwoord geproduceerd is. Oftewel, hout dat afkomstig is uit door TPAC goedgekeurde bosbeheerssystemen**

Hout dat voldoet aan categorie A bewijs (certificatiesystemen) van de Dutch Procurement Criteria for Timber ten aanzien van verantwoord bosbeheer en de handelsketen. De criteria zijn te vinden op www.tpac.smk.nl, onder “Documents”. Het hout is geaccepteerd door de “State secretary for the Dutch Procurement Policy”. 

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Scroll naar boven

Bekijk hier onze korte bedrijfsintroductie

Klik buiten het videoblok om dit te laten verdwijnen.